Saturday, August 13, 2022

Εγκαταλελειμμένο Σανατόριο Γρανίτη.

Σπίτια πινακίδες αυτοκίνητα νοσοκομεία όλα μπορεί να τα φάει το δάσος.

Απίστευτες εικόνες ενός  φανταστικού μετααποκαλυπτικού μέλλοντος που ο άνθρωπος εξαφανίζεται απο προσώπου γης για κάποιο λόγο και η φύση ξαναβρίσκει τον δρόμο προς αποκατάταση.


Σανατόριο Γρανίτη












Απομεινάρι  μιας άλλης εποχής - το 1939 εγκαινιάστηκε ένα κομμάτι του - όχι και πολύ μακρινής γιατί  ίσως οι μίζες και τα πάρτι με τα λεφτά του δημοσίου μάλλον παίζαν απο τότε το πρώτο σενάριο και το δεύτερο ίσως να το το σταμάτησε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Ένα νοσοκομείο για περίθαλψη φυματικών  που δεν έγινε ποτέ, σήμερα δίνει καταφύγιο στα ζώα της περιοχής.

Φανταστική τοποθεσία ωραίες περιπατητικές διαδρομες ακριβώς δίπλα και η φύση πραγματικά οργιάζει.

Το κουφαρι του Σανατόριου είναι χωμένο μέσα απο οξιές ψηλά έλατα κισσοί αναρριχώνται πάνω στις λευκές πέτρες του, σπάνιες πεταλούδες, αλεπούδες αγριογούρουνα  μονοπάτια χωμένα στην αγκαλιά του δάσους χίλιες και μία αποχρώσεις του πράσινου όλα τριγύρω συνθέτουν μαγικές εικόνες στον περιπατητή.

Όταν αρχίζει και φεύγει ο ήλιος το μέρος δημιουργεί μια ατμόσφαιρα θρίλερ άλλα όταν βγάλεις τα σκουπίδια απο το μυαλό απολαμβάνεις απλά την μαγεία της φύσης.

Το βράδυ ακούγαμε πυροβολισμούς απο κηνηγητικά όπλα πιθανώς βραδινό  κυνήγι αγριογούρουνου και μια αλεπού ήρθε πριν το ξημέρωμα και κάτι μας έλεγε άλλα είχα τέτοια νύστα που δεν έδωσα σημασία στις κραυγές της. Το κτήριο βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα του Γρανίτη στο νομό Δράμας. Η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη αν και μας τρέλαναν στις σφαλιάρες τα δέντρα πάνω στην μηχανή στον δρόμο προς αυτό.

Δες το βίντεο απο την εξόρμηση μας για παραπάνω εικόνες και τα λέμε στην επόμενη!






σανατόριο γρανίτη

σανατόριο γρανίτη


σανατόριο γρανίτη

σανατόριο γρανίτη








σανατόριο γρανίτη









No comments: