Tuesday, January 31, 2023

Καλοκαιρινή μέσα στον Γενάρη!

 22 Γενάρη 2023

Μέγιστη θερμοκρασία 20C

Τοποθεσία  - Χαλκιδική

Διαδρομή OnOff 230χλμ+

Ώρες - 10:00πμ μέχρι την δύση του ήλιου 5:00μμ


Περίεργος χειμώνας κι αυτός φέτος. Γιορτάσαμε τον καινούργιο χρόνο σα να μπαίναμε στην Πασχαλιά. Ο μισός πλανήτης στην κατάψυξη και ο άλλος μισός διακοπές στην Καμπότζη.


Άδειοι δρόμοι αυτή την Κυριακή περίεργα μουδιασμένα όλα περιμένοντας έναν χειμώνα που ξεχάστηκε και δεν λέει να φανεί. Κάναμε γύρω στα 250 χιλιόμετρα και δεν είδαμε ούτε μια μηχανή στον δρόμο περίεργο όταν ειχαμε απαγόρευση κυκλοφορίας έβλεπα ποιο πολλές. Ο ήλιος απο πάνω μας ζέστανε όμορφα και τα μποφόρ σε μερικές στροφές μας χτυπούσαν σαν να είμασταν σε ιστιοπλοικό, κάτι τσομπανόσκυλα μας πήραν στο κατόπι σε ένα χωματόδρομο δίπλα απο ένα ποτάμι στέρνο και παραλίγο να είχαμε στενή επαφή 3τύπου με πλαγιομετωπική με μια κατσίκα που πετάχτηκε μέσα απο κάτι πουρνάρια - ξαφνικές αδρεναλίνες στροφές βουνά θάλασσες ποτάμια, παλιοί οικισμοί και σπίτια απο μια άλλη εποχή στην λήθη, ήσυχα χωριά καπνός στις καμινάδες, η επαρχία έχει άλλους ρυθμούς, τα σύννεφα να χορεύουν στον γαλάζιο ουρανό σχηματίζοντας πλάσματα μυθικά και αμέτρητες εικόνες απο το υποσυνείδητο.

Μια μικρή βόλτα και επανέρχομαι εδώ, μια μικρή βόλτα και αρκεί ο άνεμος να καθαρίσει λίγο το μυαλό και την σκέψη απο την άχρηστη βαβούρα μέσα στην φαινομενική ειρήνη που ζούμε. Λίγες ώρες ελευθερίας και εξερεύνησης λίγες ώρες οδηγικής απόλαυσης λίγες ώρες για μια φωτογραφία λίγες ώρες και φεύγουν όλα πίσω μαζί με τον άνεμο και το γουργούρισμα της μηχανής λίγες ώρες για ένα κάδρο μέσα στο πεδίο μάταια απόπειρα ακινητοποίησης της αδιάκοπης κίνησης.

Διαβάζω και βλέπω διάφορα στο διαδίκτυο και γελάω, μερικοί είναι τρομεροί πωλητές πόσο ωραία τα λένε για την δύναμη του νου, πως να γίνεις ο πετυχημένος ο ακαταμάχητος μόνο με 10 μυστικές συμβουλές γίνε και εσύ εκατομμυριούχος,  κάνε το ένα κάνε το άλλο οραματίσου αυτό και θα αλλαξει η ζωή σου και όλα αυτά μάθε τα και κάνε τα σε χρόνο ντετέ! Χτίσε το τέλειο σώμα μόνο σε πέντε λεπτά, μόνο εμείς ξέρουμε την τέλεια δίαιτα τι πρέπει και δεν πρέπει να τρως, ξαναβγάλε μαλί στην φαλάκρα μέσα σε μια μέρα μαύρισε ξανά τις άσπρες τρίχες φαστ φουντ φαστ σεξ φάε γρήγορα γάμα γρήγορα ανέβα ποιο ψηλά ποιο πάνω απο το ψηλά, μαζευόμαστε αλλά είμαστε μόνοι με τσακισμένους αυχένες  σκημένοι στις οθόνες των κινητών μας, δεν είμαστε εκεί αλλά ούτε εδώ και ο πόλεμος να συνεχίζεται δίπλα μας αλλά τόσο μακρυά.

Συμπυκνωνόμαστε συνεχώς στον μικρόκοσμό μας γύρω απο το μαγαζάκι μας την δουλειά μας για να επιβιώσουμε και να τα βγάλουμε πέρα απο χρέη και δόσεις η στην αναζήτηση μιας καλύτερης θέσης εργασίας σε μια βιοπάλη άνιση και προσχεδιασμένη να τρέχουμε να κυνηγάμε να τρέχουμε να τρέχουμε μαντρωμένοι μέσα σε μη βιώσιμες τερατούπολεις ενεργειακά βαμπίρ. Ζούμε σκληρούς καιρούς, μόνο στον κόσμο των διαφημίσεων είναι όλα ρόδινα, το πνεύμα της εποχής σαν μια λούπα αναπαράγει τον μεσαίωνα η τηλεόραση να σπέρνει φρίκη φόβο και τρόμο και η μόνη εξελιξή μας βρίσκεται σε θέματα τεχνολογίας, χάνοντας ήθη αξίες πρότυπα και υιοθετείται ο σαρκοφάγος ανταγωνισμός και η μοναξιά της ζούγκλας.

Κυνηγάμε την φήμη, τα λεφτά απο μια ζωή μέσα στους εθισμούς, χάπια για να κοιμόμαστε χάπια για να κρατιώμαστε ξύπνιοι για την υπόταση για την υπέρταση για να σπιντέρνουμε για να καλμάρουμε για να ξεχνάμε για να θυμόμαστε πόσο μπορούμε να πηγαίνουμε συνεχώς με φρένο γκάζι; 

Ξέρεις προς το παρών η ζωή είναι μία και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, η ζωή είναι απλή δεν χρειάζεται πασαλίματα, άδεια λούσα, ψευτικά φιλιά απο πρισμένα χείλη, σιλικόνες για καλύτερα στήθη και οπίσθια δεν χρειάζεσαι το καινούργιο μοντέλο έξυπνου τηλεφώνου ούτε το τελευταίο μοντέλο  μηχανής της Γιαμάχα της Χόνδας της Μπενφέ για είσαι ευτυχισμένος. Πίσω στα απλά και όλα γίνονται απλά, επανέρχονται όλα εκεί που πρέπει να είναι, σαν αυτό το μικρό Κόαν που στοίχειωσε την σκέψη μου..

Λουλούδια την άνοιξη 

κούκοι το καλοκαίρι 

το φεγγάρι το φθινόπωρο

και παγωμένα χιόνια τον χειμώνα.

Τόσο απλό και όμορφο, ίσως αν ζούσε ο γεροδάσκαλος που το έγραψε να τα έβλεπε αλλιώς τα πράγματα σήμερα.

Αν τα λουλούδια δεν έρθουν την άνοιξη

οι κούκοι  σταματήσουν το καλοκαίρι

το φεγγάρι δεν θα δει το φθινόπωρο

μόνο τα παγωμένα χιόνια του χειμώνα θα απομείνουν.


Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι εννοώ

...συνεχίζετε στην επόμενη βόλτα.






































No comments: